Slatki zalogaji za ljubitelje knedli!
Sastojci (mera za dva koktela) :
PRIPREMA
Krompir oljuštite i isecite na kockice. Kuvajte u vodi dok ne omekša – otprilike oko 20 minuta. Uklonite ga i izgnječite tako da dobije teksturu pire krompira dok je još topao, a potom ostavite krompir da se ohladi. U pire krompir dodajte jaje i brašno i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini izvaljajte testo na oko 5 mm debljine i isecite na kvadrate. Stavite kašičicu Vrtlari džema po izboru u svaki kvadrat, a zatim pažljivo preklopite kako biste napravili malu kuglicu.
U medjuvremenu, napunite veći lonac vodom i ostavite da provri. Svaku knedlu stavite u ključalu vodu i smanjite na srednju temperaturu. Knedle su gotove kada se podignu na površinu vode. U posebnom tiganju zagrejte ulje. Dodajte prezle i kuvajte dok ne potamne i ne postanu hrskave. Stavite knedle u mešavinu prezle I prekrijte. Prilikom serviranja, možete po knedlama posuti šećer, cimet, vaniliju ili bilo šta drugo po vašem ukusu.
Prijatno!